Afdelingen‎ > ‎

Fitzwarin-Scouts

Speel jij graag met andere kinderen?
Houd jij van uitdaging en avontuur?
Ben je graag buiten?
     EN......
Heb je een beperking?
Voel jij je in de reguliere groep niet thuis?

Dan is MBG scouting speltak "Fitzwarin scouts" iets voor jou,
Want scouting is gewoon hartstikke leuk!

Bij Scouting MBG Waalwijk staat voor ieder kind de deur open. Maar als je kind zich niet prettig voelt in een reguliere groep?

In 2015 start Scouting MBG Waalwijk weer met de Fitzwarin scouts groep.

Deze groep is voor kinderen in de leeftijdgroep van 8 tot ongeveer 12 jaar met o.a. ADHD, PDD NOS en autisme.
De Fitzwarin scouts is voor kinderen met een sociale beperking. Het gaat hierbij om jongens en meisjes die in een ‘reguliere’ groep niet meekunnen.
We verzorgen om de week op zaterdag ochtend van  9.300u tot 12.30u een leuk en uitdagend programma dat helemaal is afgestemd op de kinderen.

Waarom een aparte groep voor deze kinderen?
Dat kan voor sommige kinderen een voordeel zijn, bijvoorbeeld wanneer ze altijd al het gevoel hebben veel ‘op hun tenen te moeten lopen’. Het kan dan prettig zijn (en rust geven) om tijdens het spelen even geen uitzondering te zijn. Sommige kinderen hebben ook veel meer structuur, aandacht en/of zorg nodig, waardoor het praktisch onmogelijk is samen te spelen in een reguliere groep.
Bij Scouting geldt dus: gewoon waar het kan en speciaal waar het nodig is.
Belangrijk is wel dat deze kinderen wel over een zekere mate van zelfstandigheid beschikken, zichzelf redelijk kunnen verzorgen en geen verpleegzorg nodig hebben. Het clubgebouw heeft geen voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

Hoe gaat het als je bij de MBG-Fitzwarin scouting bent?
Om de week op zaterdag na je ontbijt trek je je uniform aan. Een beige  blouse, een groepsdas, en een oude broek. Daaraan kan iedereen zien dat je bij scouting hoort. In deze kleren mag je ook vies worden. En dat is bij sommige spelletjes maar goed ook!

Rond half tien uur kom je naar de blokhut. Daar staan we dan al op je te wachten. Als iedereen er is, beginnen we met de opening. Dat doen we elke keer op dezelfde manier. Daarna leggen we uit wat we die ochtend gaan doen. Wat? Dat is moeilijk te zeggen. Want dát is elke keer anders.
Om half één sluiten we de bijeenkomst af en ga je weer naar huis.
Twee weken later mag je weer terug komen en gaan we weer iets heel anders doen.

Maar dit is nog niet alles? We hebben ook nog super gezellige weekenden en kampen. Dan blijf je één of meerdere nachten slapen. Lekker met je slaapzak en je luchtbed in een tent blijven slapen: dat is pas scouting!

Heb je er zin in? Kom een keertje kijken. Stuur een mailtje naar kennismaken@scoutingmbg.nl om een afspraak te maken. En dan nodigen we je graag uit om 3 keer gratis te komen proefdraaien.