Beste ouders/verzorgers,

Sinds het weekend van 8 maart is door het RIVM het advies aangescherpt voor de provincie Noord-Brabant, sinds zondagavond 15 maart zijn de maatregelen van de overheid opnieuw aangescherpt en verlengd tot en met maandag 6 april. Dit voor geheel Nederland.
Het advies van Scouting Nederland om alle Scoutingactiviteiten af te gelasten is daarmee ook verlengd tot en met 6 april.

Scoutinggroep MBG volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat alle scoutingactiviteiten komen te vervallen tot en met maandag 6 april.

Zodra er veranderingen zijn zullen we opnieuw informeren over de stand van zaken op dat moment.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden.

Met vriendelijke groet,

Groepsbestuur scouting MBG

De Mgr. Bekkersgroep (MBG) is een gezellige, relatief kleine
scoutinggroep in het zui
den van Waalwijk. Elke zaterdag worden ongeveer honderd kinderen op een leerzame manier vermaakt door vrijwilligers. De leeftijd van de leden loopt van vijf jaar (beverstot achttien jaar (explorers). Daarnaast is er ook een jongerentak, de pivo's, waar oudere leden en leiding voor ondersteuning en gezelligheid zorgen.
Kamp Bevers en Welpen 2013

De MBG is opgericht in 1959, en dus bestaan we al meer dan 55 jaar! We zien onszelf graag als een gemoedelijke kleine scoutinggroep, niet direct gericht op groei maar op gezelligheid en contact.

We zijn eigenaar van een mooie blokhut op een mooie locatie aan de rand van Waalwijk, dicht bij de bossen en de duinen.

We zijn met de groep aangesloten bij scouting regio De Langstraat en verbonden aan de stichting Scouting Nederland. Van daaruit wordt leiding ook opgeleid en gekwalificeerd.

Bij de MBG worden wekelijks activiteiten voor jeugdleden georganiseerd. Dan hebben leidinggevenden één of meer dagdelen de verantwoordelijkheid en zorg over de kinderen.  Onze leiding werkt er keihard aan om een leuk programma neer te zetten en dat is ook het belangrijkst. Dit doen zij vrijwillig en naast hun normale werkzaamheden en/of studie. Volgens de richtlijnen van Scouting Nederland wordt al onze leiding opgeleid en gekwalificeerd. Zij worden bijgestaan door de praktijkbegeleider en het bestuur.

Wij zijn heel blij met ons enthousiaste team. Door hun inzet hebben kinderen en jongeren plezier met elkaar, en leren ze samenwerken en respect te hebben voor elkaar op een actieve, uitdagende manier.

De MBG staat voor plezier en actieve uitdagingen!

Wil je gratis een aantal van onze bijeenkomsten bijwonen?

Heb je interesse in een functie of stageplaats als leider of leidster binnen onze groep?